sâmbătă, 7 mai 2011

Remedii naturiste pentru combaterea punctelor negre

             Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia in excess de sebuum, care este pompat in pori de glandele sebacee. Bacteriile de pe piele si cele din mediul inconjurator, in combinatie cu sebuumul in exces, creaza acele puncte neplacute, fie de un galben-inchis, fie chiar "negre", culoarea lor se intensifica pe masura ce sebuumul se oxideaza.
             In cazul in care cauzele aparitiei cosurilor si a punctelor negre nu sunt externe, incearca o cura de purificare interna cu ceaiuri de radacina de brusture, de papadie sau de seminte de coriandru. Aceste ceaiuri au un efect pozitiv asupra ficatului, ajutand la buna functionare a acestuia si implicit si la curatarea tenului.
            Daca urmaresti inlaturarea de pe suprafata tenului a nesuferitelor puncte negre, dupa curatarea si demachierea tenului, frictioneaza usor tenul cu o felie de cartof crud.

TRATAMENT:

1. Masca obtinuta prin amestecarea pudrei de argila alba cu suc de grepfruit, avand rol de imbunatatire a circulatiei sanguine si de purificare a tenului.
2. Amesteca cateva grame de scortisoara rasnite cu putin lapte, 2 picaturi de miere si zeama de lamaie si amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Aplica apoi doar pe zonele cu puncte negre.
3. Consumarea zilnica a unui jumatate de pahar de suc proaspat obtinut din aloe vera previne aparitia cosurilor negre, stimuland inlaturarea toxinelor din organism.
4. Aplica pe zonele afectate ulei de arbore de ceai sau amesteca o lingura de apa minerala dezacidulata cu o lingura de bicarbonat alimentar si freaca usor doar zona ce prezinta puncte negre.
5.  Incearca o masca pe baza de caise coapte: indeparteaza samburele si pielita si striveste-le cu ajutorul unei furculite. Aplica pasta pe ten, insistand in zonele sensibile si las-o sa actioneze 30 de minute. Indeparteaza masca utilizand un servetel moale si clateste-ti fata cu infuzie de musetel. Aceasta masca are efect tonic si permite indepartarea mai usoara a punctelor negre.
6. Masca de mere: se taie marul in bucati marunte si se fierb in jumatate de cana de lapte dulce pana cand se inmoaie, apoi se dau prin blender pentru a obtine o masca mai consistenta. Se aplica pe tenul curat si se indeparteaza dupa 30 de minute. Puteti clati atat cu lapte cald cat si infuzie de musetel.
7. Exista in farmacii plasturi care se aplica pe nas, se lasa cateva minute, apoi cand se dezlipesc ies si punctele negre. Sunt foarte practici si usor de utilizat. Eu folosesc urmatoarele si le cumpar de la Kaufland:



















8. Se amesteca un albus de ou cu o lingurita de miere pana cand devine o pasta moale apoi se lasa pe fata sa actioneze timp de 15-20 minute. Se clateste fata cu apa calda, apoi cu apa rece si se foloseste o crema hidratanta.
9. Amesteca un pic de malai cu apa, aplicati pe fata, clatiti cu apa, apoi tamponati fata cu un prosop moale. Aplicati  o crema hidratanta.
10. Mierea incalzita actioneaza ca o masca naturala pentru fata si se indeparteaza usor.
11. Solutia impotriva punctelor negre Activit de la Favisan. Rezultate in doua saptamani. :)

P.S: Atentie  la mastile naturale preparate acasa: ele trebuie sa se adapteze fiecarui tip de ten: uscat, mixt, gras. Aveti grija la eventualele iritatii pentru ca facand mereu extractii porii se dilata si vor ramane mari.

Tratamente pentru preventia aparitiei punctelor negre
1. Singura modalitate de prevenire a punctelor negre este lupta continua cu tenul gras si incercarea de a mentine porii inchisi. Poti folosi suc de lamaie, simlu, aplicat direct pe ten in fiecare seara inainte de culcare. Dimineata, clateste in profunzime cu apa rece (apa calda deschide porii in loc sa ii inchida).
2. Poti face si o masca pe baza de suc de lamaie, amestecat cu 1 albus si o lingura de alcool. Se lasa sa actioneze 30 de minute si se clateste tot cu apa rece. Masca ajuta la inhibarea secretiei de sebuum si reduce aparitia punctelor negre.

Un comentariu: